Tiada lagi berdebar hati

Bismillahirrahmanirrahim. Assalamualaikum semua

HOT CONTEST! BANYAK HADIAH MENARIK YANG ANDA BOLEH MENANG!


Tumblr_lml39h3bfy1qgrha4o1_500_large


Semalam (19.12.2012) kan tarikh Result PMR keluar kan? And semua #TeamPMR2012 mesti rasa berdebar. Rasa masa cepat sangat berlalu. Rasa tak sabar nak tahu berapa A yang dia dapat. Rasa gemuruh, nervous and macam-macam lagi lah.

Pukul 10 tepat, keputusan di umumkan. Boleh cek melalui online ataupun SMS. Hahaha okay yang ni lawak gila. Izyan try guna SMS dulu dalam pukul 8 lebih macam tu lah. Lepastu dapat message from 15888. Rupanya kena tunggu pukul 10 baru dia bagitahu berapa result PMR yang kita dapat. Okay lah tunggu dengan kesabaran dan hati izyan berdebar je.

Dalam pukul 9 lebih, siap-siap nak pergi sekolah. 9.50 baru bertolak. And ambik kawan dekat rumah dia. Ahaaa nasib ada kawan teman, takdelah gemuruh sangat. Lepastu dalam kereta tu dah pukul 10. Izyan buat lagi check result guna SMS. And tunggu dalam 10 minit mcm tu jugak lah. Lepastu, cari kawan berdekatan dekat dewan Merak. Tapi cikgu tak lah on time pukul 10 dah ada dalam dewan. Lambat sikit.

Haaaaaaaa, time tunggu cikgu datang tu. Tiba-tiba dapat message daripada 15888. Dup-dap-dup-dap je rasa dalam hati. Lepastu Izyan tak baca lah apa yang dia tulis dalam tu, cuma izyan tengok berapa A yang Izyan dapat. Sumpah terkejut gila! Alhamdulillah izyan dapat 5A3B. Bersyukur sangat takda C. Kalau nak di ikutkan Sejarah banyak salah.

And kawan Izyan pun kecoh-kecoh. Hahahahaha pastu diorang pun nak try gak. Tapi rasa takut-takut. Diorang pun buat tapi dapat message nya lambat. Lepas je tahu dapat 5A3B berderbar, rasa gementar tu hilang terus! Sebab masa trial pun dapat 1A, ada B ada C dan ada D. Bersyukur sangat lah PMR sebenar takda C dan D. Cikgu pun dah ada dalam dewan, cikgu tak cakap pun Izyan dah tahu berapa Izyan dapat.

Pergh panjang lebar nya gua menaip harini ni. Lol kawan izyan 3 orang dapat straight A's dan sorang dapat 7A1B, 2 orang dapat 5A3B (termasuk Izyan) dan sorang 4A4B. Alhamdulillah semuanya takda C dan D. Boleh lah kelas sama tahun depan. He-he-he. Tapi tahun depan takleh main-main dah. 2 tahun belajar pastu SPM. Fuhhhh apalah nasib Batch 97s ni en, sejarah pun dah 3 paper. Cedih T-T

Dan tahniah dekat korang yang dapat 1/2/3/4/5/6/7/8/9 A. Jangan kecewa yang tak capai target tu. SPM ada lagi insyaAllah kalau panjang umur. Jangan putus berdoa, usaha, tawakal. Usaha lebih, lebih lah yang kita dapat. Kan? Allah maha Adil. Comment lah korang dapat berapa A. Hehehehe bye! xoxo


9 comments:

  1. @Awatif : Terima kasih :)

    @Fatin : Thanks, awak pun pandai jugak! :)

    @Ikhma : Terima kasih :)

    @Zaf98 : Terima kasih :)

    @Zurin : Thankyou adik :)

    ReplyDelete
  2. Tahniah kak Izyan, ok la tu keputusan 5A 3B tu :) Nanti cuba buat yang terbaik pulak untuk SPM ye :)

    ReplyDelete