Tutorial cbox bercorak

Author : Izyan Nazirah Time : 2:21 PM Comments : 1 Labels :
Bismillahirrahmanirrahim. Assalamualaikum.



Dah ramai bloggers yang tanya macam mana nak buat cbox bercorak macam dalam gambar atas ni. Act IN ikut tutorial dalam blog Duniaimpianfatin tapi dah lama blog tu private. Kenapa ye? Entahla, IN sendiri pun taktahu. Okay now IN nak tunjukkan korang cara-cara nak buat cbox macam gambar tu.

1. Korang mesti ada account cbox. Kalau takda mcm mana nak ada cbox ye idok? *lawak hahahambar*
2. Copy code bawah ni dan paste kan dekat bahagian mana yang korang nak.

<center><div style="height:93px;width:250px; box-shadow:0px 0px 5px #cecece;border-radius:10px;background:url(URL IMAGE);background-size:300px;"><center>
URL CBOX KORANG
</div> </div></center><br>

Yang warna merah tu korang edit lah sendiri ye. Senang dan simple kan? Selamat mencuba! :-)



1 comment: